Hardlopen is leuk, maar soms heb je net wat extra motivatie nodig. Gebruik onderstaande tips om gemotiveerd te blijven!

1. Doelen stellen

Beginner of gevorderde hardloper? Doelen stellen is op elk niveau erg handig. Meedoen aan een bepaalde marathon of een hardloopevenement bij jou in de buurt is al goede manier om jezelf te blijven motiveren.

2. Ga hardlopen met een vriend of vriendin

Het kan erg helpen om met iemand te gaan hardlopen die hetzelfde niveau als jou heeft. Je kunt elkaar motiveren als je geen zin hebt om te gaan hardlopen of als je je wat minder voelt.

3. Noteer je hardlooptrainingen

Houd een soort dagboek bij van je hardlooptrainingen. Schrijf je route, afstand, weersomstandigheden en hoe je training verliep op. Om jezelf te motiveren kun je je vooruitgang teruglezen in het dagboek.

4. Varieer met hardlooproutes

Iedere keer hetzelfde hardlooprondje lopen kan erg gaan vervelen en saai worden. Probeer nieuwe hardlooproutes uit en blijf jezelf uitdagen.

5. Word lid van een loopgroep

Een loopgroep is een perfecte manier om te zorgen dat je regelmatig hardloopt. Vaak is iedereen in een loopgroep erg gemotiveerd en je kunt elkaar weer stimuleren. Ook is het een ideaal manier om iemand te vinden om samen mee te gaan hardlopen.

6. Volg hardloopmotivatie accounts op Social Media

Op Instagram zijn ontzettend veel accounts die je kunnen helpen om meer motivatie te krijgen om te gaan hardlopen. Hieronder vind je een aantal hardloopaccounts die wij je aanraden:

Ook wij hebben een Instagram account waar we regelmatig iets op plaatsen. We waarderen het enorm als je ons gaat volgen: https://www.instagram.com/onlineloopanalyse/